O obukama
StandCert oganizuje različite vrste obuke koje se odnose na: tumačenje zahteva standarda ISO 22000:2018, ocenjivanje rizika za bezbednost hrane, primenu HACCP principa, upoznavanje sa obavezama koje proizilaze iz zakona i propisa, interne proveravače za sisteme menadžmenta bezbednosti hrane i za HACCP principe, kao i za šire razumevanje ove oblasti
U nastavku su dati osnovni podaci o obukama u oblasti sistema menadžmenta bezbednošću hrane koje sprovodi StandCert.
| Oznaka obuke | Naziv programa obuke | Trajanje |
|---|---|---|
| F01 | Zahtevi HACCP | 1 dan (6 sati) |
| F02 | Zahtevi standarda ISO 22000:2018 | 1 dan (6 sati) |
| F03 | Definisanje prethodno potrebnih programa | 2 dana (12 sati) |
| F05 | Interni proveravač za HACCP | 2 dana (16 sati) |
| F06 | Kako izvršiti tranziciju sa ISO 22000:2005 na ISO 22000:2018 | 2 dana (16 sati) |
| F07 | Interni proveravač za bezbednost hrane prema ISO 22000:2018 | 2 dana (16 sati) |
| F08 | Prethodno potrebni programi u proizvodnji hrane | 2 dana (16 sati) |
| F10 | Prethodno potrebni program za ketering | 2 dana (16 sati) |
| F11 | Zahtevi standarda ISO 22000:2018 | 2 dana (16 sati) |
| F12 | Kodeks Alimentarius dokument CXC 1-1969 iz 2020 (Opšti principi higijene hrane i HACCP sistem) – Upoznavanje sa izmenama | 1 dan (8 sati) |
| F14 | Kultura bezbednosti hrane | 1 dan (6 sati) |
| F15 | Tumačenje zahteva standarda EN ISO 22000:2018 Sistemi menadžmenta bezbednošću hrane, sa uputstvom za primenu | 2 dana (14 sati) |
| F16 | Upoznavanje sa zahtevima koji se odnose na upravljanje alergenima za sve subjekte koji rade sa hranom | 1 dan (7 sati) |



